De woontrends van dit jaar

Smaak is iets heel persoonlijks en is ook heel veranderbaar. Dat geldt bijvoorbeeld voor de dingen die je lekker vindt, maar ook voor wat je leuk vindt. Kleding die jij 5 jaar geleden droeg, kun je nu niet meer leuk vinden. Hetzelfde geldt natuurlijk voor meubels. Het interieur van vorig jaar past nu misschien helemaal niet meer in jouw woning. En dat is natuurlijk helemaal prima, maar voor welk interieur ga je dan? Ga je mee met de trends? Of laat je je inspireren door tijdschriften, Pinterest en woonprogramma’s? Om jou meer inspiratie te geven, zetten we in dit artikel alle woontrends van dit jaar op een rijtje. Succes met de inrichting!

 

Woontrend 1: Duurzaamheid

Duurzaamheid staat tegenwoordig voorop. Het is geen wens meer, maar meer een vereiste. Dat zie je dan ook terug in de woontrends. Er worden veel verschillende stijlen gecreëerd tegenwoordig en er wordt volop gebruik gemaakt van gerecycled materiaal. Maar, denk ook aan de natuur naar binnen halen, door veel huiskamerplanten te plaatsen. Samen met het tweede leven geven aan meubels, heb je jouw woning dan al duurzaam ingericht. 

  

Woontrend 2: Opvallende accessoires

De basis van je interieur is belangrijk en dan heb ik het over de hoognodige spullen die jij moet hebben om jouw woning leefbaar te maken. Denk bijvoorbeeld aan een bank, tafel en stoelen. Maar, de aankleding van jouw huis is ook heel belangrijk. Hiermee kun je een hele andere interieurstijl creëren en het zorgt voor gezelligheid. De trend van nu is om opvallende accessoires te combineren in huis. Of met andere woorden een groot pronkstuk aanschaffen. Denk bijvoorbeeld aan een groot schilderij, een grote spiegel, een hoge pilaar of aan een hele grote én opvallende lampenkap. De lampenkappen van Direct Lampen zijn goed als pronkstuk te gebruiken.

 

 

Woontrend 3: Marineblauw

Blauw is helemaal terug en kan goed gecombineerd worden in jouw interieur. Deze kleur straalt rust en koelte uit. Maar tegelijkertijd oogt een ruimte of meubel juist heel luxe, door de donkere kleur. In principe is deze kleur natuurlijk tijdloos, maar in woonwinkels komt deze kleur weer helemaal terug. Je kunt deze kleur terug gebruiken in de meubels, bijvoorbeeld als kleur van de bank of van de eetkamerstoelen. Maar, je kunt ook een van de muren in die kleur verven. Je zult zien dat het de rust en luxe uitstralen waar we het over hebben. 

 

 

Woontrend 4: Zachte meubels & accessoires

Je ziet het steeds meer, zachte stoffen die worden gecombineerd met meubels. Zo, heb je meubels van teddystof, maar ook van velours. En deze twee zachte stoffen zijn helemaal in dit jaar. Doordat het zulke zachte stoffen zijn, oogt het meteen heel gezellig en uitnodigend. Maar, hoe combineer je deze stoffen in je interieur? Je kunt de teddystof als volgt combineren: een teddyfauteuil met verschillende kussens en plaids. Spreekt velours je meer aan? Kijk dan eens naar een bank van velours, dat kan dan ook meteen dienen als een pronkstuk, zoals we bij woontrend 2 zagen. Daarnaast kun je deze stof weer terug laten komen in een lampenkap bijvoorbeeld. Zo creëer je toch een geheel in huis en dat oogt veel rustiger. 

 

 

Woontrend 5: Industriële meubels 

Deze meubels zijn al jaren een trend. Wat het leuke hieraan is, dat je niet heel veel aan je interieur hoeft te veranderen, wil je de industriële uitstraling creëren. Met een groot meubel en een paar kleine accessoires, oogt jouw woning al een stuk robuuster en stoerder. Kies bijvoorbeeld voor een onbewerkt tv-meubel of eetkamertafel. Daarbij kun je weer een industriële plafondlamp combineren. 

 

 

Welke trend je ook kiest, de truck is om het ergens anders in huis weer terug te laten komen. Zo creëer je een geheel en oogt je woning heel rustig. Natuurlijk kun je ook alle 5 de trends combineren, dat wordt een robuuste inrichting, die luxe en gezelligheid uitstraalt. Dat wil toch iedereen?