Dit zijn de verschillende kortingsvormen

Als Nederlanders zijnde, zijn we natuurlijk gek op korting. Dat is maar goed ook, anders ben je een dief van je eigen portemonnee en dat willen we natuurlijk niet hebben. Het is daarom verstandig om gebruik te maken van korting, wanneer het kan. Alleen wat zijn nou de verschillende kortingsvormen? We zetten er een aantal voor jou op een rijtje.

De procentuele korting

De procentuele korting komt je vast bekend voor. Deze zie je bijvoorbeeld heel vaak op kleding. In de uitverkoop wordt een broek bijvoorbeeld 20% goedkoper. Het geldt niet alleen op kleding natuurlijk. Er zijn nog veel meer webshops en winkels die de procentuele korting gebruiken.

Het nadeel voor de klant is dat zij niet meteen weten wat hun voordeel nou precies is. Of je moet heel goed zijn in hoofdrekenen! Toch wordt deze kortingsvorm heel vaak gebruikt door bedrijven. Met een beetje rekenen is het ook duidelijk wat de nieuwe prijs uiteindelijk wordt. Bij Mr. kortingscode kun je bijvoorbeeld een overzicht vinden met kortingscodes die een voorbeeld zijn van procentuele kortingen.

1+1 gratis

Dit is een kortingsvorm die je vaak ziet bij cosmetica producten of etenswaren. Bij de 1+1 gratis actie zie je meteen wat voor voordeel je hebt. Alleen vergissen mensen zich vaak in deze actie. Als er 1+1 gratis staat, dan wordt altijd het duurste product gerekend. Het goedkopere product hoef je dan niet te betalen, want deze krijg je gratis.

Bovendien zijn er vaak ook producten uitgesloten bij deze actie. Producten die nieuw in het assortiment zijn, vallen soms erbuiten. Natuurlijk geldt de actie ook maar op een bepaalde verpakking. Als je douchegel als voorbeeld neemt. Dan is de 1+1 gratis actie geldig op de kleine douchegel flessen. De flessen van 500 ml vallen hier uiteraard buiten. Dat is wel iets om rekening mee te houden.

De geld korting

Naast de procentuele korting, zie je ook vaak de korting in de vorm van geld. Dit zie je vaak bij apparatuur bijvoorbeeld. Zo kun je € 100 korting krijgen op een draadloze stofzuiger om zo maar een voorbeeld te noemen.

Deze korting wordt echter ook toegepast op reizen vaak. Dit zie je ook terug bij de Expedia mrkortingscode. Je kunt dan € 50 korting krijgen op een overnachting. Vaak zie je deze korting ook terug als vroegboekkorting op reizen.

3 halen = 2 betalen

Deze kortingsvorm zal je ook niet onbekend zijn. Deze korting zie je ook weer vaak terug bij cosmetica producten en etenswaren. Zo kun je bijvoorbeeld 3 flessen shampoo halen en hoef je er maar 2 te betalen. Deze actie klinkt heel interessant. Let er alleen wel op dat de prijzen niet van tevoren omhoog zijn gegaan. Daarnaast is het belangrijk om altijd te controleren of er niet andere lopende acties zijn. Wellicht kun je wel een bulkverpakking kopen voor dezelfde prijs. In dat geval is de 3 halen = 2 betalen actie niet interessant genoeg voor jou.

Hoewel de 3 halen = 2 betalen actie de bekendste is, kan deze actie natuurlijk ook voorkomen met andere aantallen. Dat is niet helemaal voordehandliggend, maar het zou wel kunnen.

De voordeelverpakkingen

De voordeelverpakkingen kun je ook zien als kortingsvorm. Je kunt dan een hoop dezelfde producten kopen voor een relatief voordelige prijs. Je bent in ieder geval altijd voordeliger uit, dan wanneer je de producten los zou kopen. Je ziet dit vaak bij tandpasta. Dan zitten er 5 stuks in een verpakking. De prijs daarvan is altijd voordeliger dan dat je 5 losse tubes gaat kopen.

Meestal lopen veel van bovenstaande kortingen gelijktijdig. De truc is om de kortingsvorm te kiezen die voor jou het meeste voordeel oplevert.