Het effect van kortingen op jouw online strategie

We hebben allemaal wel eens te maken gehad met kortingen. Als je iets op het oog hebt wacht je natuurlijk het liefst totdat deze in de sale is. We houden van kortingen, omdat je dan hetzelfde product kunt kopen voor een voordelige prijs. Zo houd je weer geld over voor andere zaken bijvoorbeeld. Maar, heb je ook wel eens kortingen toegepast in jouw eigen online business? Kortingen kunnen namelijk wel degelijk een effect hebben op jouw bedrijf. In dit artikel lees je er alles over.

Wordt zichtbaar online

Ten eerste moet je ervoor zorgen dat je wel goed zichtbaar bent online. Dit betekent dat mensen je goed kunnen vinden in Google bijvoorbeeld, maar ook op social media. Zij moeten de branche waar je in opereert kunnen opzoeken en jouw bedrijf moet als een van de zoekresultaten naar boven komen. Wordt jouw bedrijf niet voorgesteld als zoekresultaat? Dan ben je waarschijnlijk niet goed zichtbaar online.

Dat is erg jammer, want daar kun je een hoop klanten mee verliezen. Je moet er dus eerst voor zorgen dat je zichtbaar bent. Dat is echt de allereerste stap. Het kan zijn dat je dat deel lastig vindt. Dan kun je het maar beter uitbesteden aan een online marketing bureau. Zij zijn namelijk gespecialiseerd in het online zichtbaar maken van bedrijven. Je kunt dan maar beter gebruik maken van hun diensten, want dan weet je dat het goed geregeld wordt.

Start een gave actie

Indien je goed zichtbaar bent online, kun je een gave kortingsactie gaan starten. Er zijn in dat geval verschillende mogelijkheden. Je kunt een korting bieden voor een bepaald product. Stel je verkoopt kleren, dan kun je bijvoorbeeld zeggen dat er 10% korting geldt op jurken. Je kunt ook kiezen voor een ander soort korting. Denk bijvoorbeeld aan een actie waarbij er alleen een korting geldt op het 2e of 3e product.

Er is dus veel mogelijk met korting. Je moet alleen zorgen welke actie voor jou voordelig is en waarmee je de meeste klanten naar jouw bedrijf of merk toe trekt. Het kan zijn dat je dat eerst een beetje moet uitvinden. Soms moet je een aantal acties proberen, voordat er pas echt een aanslaat.

De truc is om de actie in elk geval te promoten online. Zo heb je ook de kans dat je meer volgers en likes krijgt online. Dat kan je op een later moment ook weer helpen. Wellicht wordt een potentiële klant naar jouw bedrijf toegetrokken door een bepaalde actie. Het kan zijn dat deze persoon niet over gaat tot koop op dat moment. Op den duur krijg je wellicht een nieuwe collectie, waardoor deze klant weer getriggerd wordt. Het kan zijn dat diezelfde klant dan wel een van jouw producten koopt.

Het aanbieden van kortingen kan dus zeer zeker voor meer naamsbekendheid zorgen. Misschien heb je er niet meteen profijt van, maar op den duur gaan de klanten vaak wel over tot koop. Je moet ze genoeg content geven, waardoor ze echt overtuigd worden dat ze jouw product nodig hebben.

Naast een kortingsactie, kun je ook een weggeefactie op touw zetten. Als je het slim aan wil pakken, zorgt deze actie ook voor een hoop naamsbekendheid. Zorg dat de mensen jouw bericht moeten delen op social media voordat ze kans maken op de prijs. Je kunt eventueel ook nog zeggen dat het verplicht is om jullie pagina te liken of te volgen. Je zult er een hoop nieuwe likes en volgers te krijgen, waardoor je merk veel meer gaat leven onder de potentiële consumenten. Blijf voornamelijk na die actie actief content plaatsen. Dan heb je weer de kans dat potentiële klanten over gaan tot koop.