Kortingen aankondigen doe je met stoepborden

Als je wil dat je bedrijf zichtbaar wordt kun je dat op verschillende manieren doen. Verstandig is om promotie in te zetten. Dat kan online, maar ook zeker online. Voornamelijk als je een eigen winkel of kantoorpand hebt, kun je veel aan offline marketing doen. Een onderdeel van marketing is het toepassen van kortingen en deze zichtbaar maken op stoepborden. Hoe je dat zoal kunt doen, leggen we uit in dit artikel.

Verschillende promotiemiddelen

Promotie kun je op verschillende manieren toepassen. Dat kun je bijvoorbeeld doen door een winactie te organiseren. Dat kun je online, maar ook offline organiseren. Geef bijvoorbeeld bij een bepaald aankoopbedrag iets kleins weg. Dat zijn kleine winacties, waarmee je jouw bedrijf of merk veel populairder kunt maken. Verstandig is dan om deze actie online aan te kondigen, zodat er meer klanten naar je winkel worden getrokken. Je kunt ook kiezen voor een grotere winactie. In dat geval kun je er bijvoorbeeld voor kiezen dat iedereen zijn naam en e-mailadres achterlaat en dat je aan het eind van de maand een winnaar eruit trekt. Die kan dan een grote prijs winnen. Als je daar klanten online over op de hoogte brengt, kun je ineens veel meer naamsbekendheid creëren. Daarnaast is het belangrijk om zichtbaar te zijn voor je klanten. Potentiële klanten, die je merk nog niet kennen, moeten je winkel wel kunnen vinden. Zichtbaarheid is dus enorm belangrijk. Als mensen moeten zoeken, rijden ze al snel door. Het is dus niet de bedoeling dat mensen de winkel passeren. Je kunt zichtbaarheid creëren door bijvoorbeeld de winkel van buiten aan te kleden. Denk bijvoorbeeld aan een groot logo op de raam of een banner erboven. Als je bijvoorbeeld een kledingwinkel runt, kun je nog kiezen om paspoppen met kleding voor de deur te zetten, ook dit is herkenbaar. Een andere manier is om stoepborden van Expofit te plaatsen. Deze zorgen niet alleen voor zichtbaarheid, maar kunnen ook andere informatie verstrekken.

De verschillende stoepborden

Met stoepborden kun je veel, maar welke modellen zijn er allemaal te koop? Je hebt bijvoorbeeld borden die gemaakt zijn om alleen binnen te staan. Deze zijn bijvoorbeeld handig als je iets nieuws aan wil kondigen, want alle klanten lopen dan langs dit bord. Je hebt ook borden voor buiten. Vaak zijn het van die stoepborden die met de wind mee veren. Deze zijn ideaal omdat ze niet snel om kunnen vallen of waaien. Doordat ze met de wind mee bewegen, trekken ze ook veel sneller de aandacht dan een bord die stil staat. Voor promotie zijn ze daarom erg geschikt. Dan heb je nog de stoepborden, waar je met krijt boodschappen op kunt overbrengen. Deze borden zie je vaak bij restaurants, omdat daar de menukaart opgeschreven wordt of bijvoorbeeld een bepaald gerecht. Natuurlijk kunnen deze borden ook voor andere branches gebruikt worden. Zo’n bord zou bijvoorbeeld ideaal zijn om een sample sale op aan te kondigen of een leuke kortingsactie.

De verschillende promotie boodschappen

Je kunt stoepborden gebruiken om meer naamsbekendheid te creëren en om zichtbaar te worden voor potentiële klanten. We hebben al gezien welke stoepborden er onder andere zijn. Maar, waar communiceer je op zo’n bord? Je kunt bijvoorbeeld denken aan aankondigingen, dat kan een uitverkoopperiode zijn, een feestelijke opening, een nieuwe collectie of een andere speciale gelegenheid. Daarnaast kun je de stoepborden gebruiken om de openingstijden op te vermelden of de contactgegevens van het bedrijf. Deze informatie zorgt er niet per se voor dat je meer naamsbekendheid krijgt, maar is wel informatie die belangrijk is voor elke potentiële klant die langsloopt. Zo kun je nog een tal andere boodschappen bedenken die je op zulke stoepborden kunt communiceren. Wees creatief en zorg dat ze jouw bedrijf kunnen vinden!