Waarom jij een VPN voor Netflix nodig hebt

 
Inmiddels weet je waarschijnlijk dat Netflix in elk land waar het actief is - en dat is zo'n beetje overal - een andere selectie tv-programma's en films heeft. Wil jij die ene nieuwe serie kijken, maar is die nog niet te zien bij ons? Lees dan snel verder!
 

Waarom is een VPN handig voor Netflix gebruikers?

Met een VPN kan je het laten lijken alsof je vanuit een ander land op het internet surft, wat goed is voor je privacy, maar je kan zo ook regionale beperkingen op streaming content omzeilen. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Om regionale beperkingen voor bepaalde inhoud af te dwingen, doet Netflix vaak een poging om VPN-gebruikers te blokkeren. VPN-bedrijven, aan de andere kant, werken hard om hun klanten verbonden te houden met Netflix, omdat ze begrijpen dat het deblokkeren van inhoud belangrijk is voor VPN-klanten. 
 

Waarom Netflix regionale beperkingen heeft

De reden waarom Netflix-catalogi van land tot land verschillen is eenvoudig: auteursrechtwetgeving. Filmstudio's hebben verschillende contracten in verschillende landen, dus het is mogelijk dat een serie in het ene land wel beschikbaar is en in het andere land niet. En dan heb je nog te maken met lokale uitzendrechten, waarbij sommige landen de rechten op sommige shows kunnen hebben en daarom niet toestaan dat ze op Netflix worden bekeken.
 

Hoe kies je een goede VPN voor Netflix?

Veel providers hebben het opgegeven om Netflix te deblokkeren, wat leidt tot de beruchte proxy-fout die je adviseert om je VPN uit te schakelen wanneer je Netflix kijkt. Toch zijn er een aantal Netflix VPN’s die dit nog wel doen. Om te weten wat een goede Netflix VPN is zijn er een aantal dingen die je in je achterhoofd moet houden. Verbindingssnelheden zijn natuurlijk een prioriteit. Videostreaming is een intensieve activiteit en je hebt hoge prestatieniveaus nodig om haperende beelden te voorkomen, vooral als je HD- of 4K-inhoud bekijkt. Privacy 

en beveiliging zijn belangrijk, ongeacht waarvoor je een Netflix VPN gebruikt, met een 'no logs'-beleid en goede encryptie als absolute must-haves zit je goed. 
 

Wat is een goede VPN voor Netflix met korting?

  1. ExpressVPN staat bovenaan onze lijst van de beste Netflix VPN's om verschillende redenen. Het deblokkeert met één klik alle geoblokkades, waardoor je er niet lang over moet doen om je favoriete serie te bekijken. Een ander groot voordeel is dat het ongelooflijk eenvoudig te installeren en te gebruiken is, dus het zou niet al te ontmoedigend moeten zijn voor degenen die niet bekend zijn met VPN's.
  2. NordVPN is een geweldige optie om Netflix mee te kijken. De provider biedt snelle prestaties dankzij zijn eigen NordLynx-protocol en de snelheid wordt nauwelijks beïnvloed. 
  3. In veel opzichten is Surfshark op maat gemaakt voor mensen die hun VPN vooral willen gebruiken voor het streamen van Netflix. Het heft geoblokkades op in wel zestien landen.
 
Nu je weet hoe je je favoriete series kan bekijken die enkel in andere landen beschikbaar zijn, is het enige wat je nog moet doen de VPN installeren. Waar wacht je nog op?