Frequently Asked Questions

Financieel

Wanneer wij van de winkel doorkrijgen dat je bestelling is goedgekeurd, schrijven wij dit saldo bij op je account.Eénmaal per maand betalen wij alle goedgekeurde bestellingen uit.Om onze administratie te vereenvoudigen, hanteren wij een minimum bedrag voor de uitbetaling.

Het keuren van bestellingen gebeurt niet door korting.com, maar door de winkels zelf.Bij fraude, dubbele bestellingen, enz... kan uw bestelling afgekeurd worden.Bent u van mening dat er een vergissing is gemaakt?Neem dan contact met ons op.Korting.com gaat dan in communicatie met de winkel in kwestie.

Als uw bestelling na 24 uur nog steeds niet zichtbaar is, kijk dan na of u geen cookieblocker actief heeft op uw computer die onze tracking kan tegenhouden.Indien dit niet het geval is, kan u een klacht indienen vanuit uw profiel.Korting.com treed dan zelf in communicatie met de winkel.Wij kunnen nooit garanderen dat niet-gemeten bestelling uitbetaald worden.Voor bestellingen die niet in uw account verschijnen, krijgt korting.com namelijk zelf geen uitbetaling.

Tell-a-friend

Wanneer je een vriend lid laat worden van onze site, krijg je 10% van zijn uitbetalingsbedrag in jouw account gestort.
Je verdient dus maand na maand commissie!
Deze bonus wordt betaald door korting.com zelf en gaat niet van het krediet van je vriend af.